Η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα θύματα εγκεφαλικού

Τα εγκεφαλικά μπορεί να είναι τρομακτικές εμπειρίες για το άτομο που έχει το εγκεφαλικό και για εκείνους που νοιάζονται για αυτό. Πολλές φορές, ένα εγκεφαλικό θα επηρεάσει μια πλευρά του σώματος ή ένα μέρος του εγκεφάλου και να δυσκολέψει ένα άτομο να επικοινωνήσει. Χωρίς σαφή επικοινωνία, μπορεί να προκύψουν άλλα προβλήματα. Υπάρχουν ειδικοί στη λογοθεραπεία που εργάζονται αποκλειστικά με θύματα εγκεφαλικού για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν.

Πρόβλημα με την επικοινωνία

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι το θύμα εγκεφαλικού επικοινωνεί εύκολα επειδή η ομιλία του δεν είναι μπερδεμένη ή καθυστερημένη, μετά από μια δοκιμή, κλειδαρασ αθηνα κεντρο γίνεται σαφές ότι δυσκολεύεται να ζητήσει ορισμένα αντικείμενα, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να τα εκφράσει καθαρά ή δεν μπορεί να ζητήσει βοήθεια όπως χρειάζεται. Ένας εκπαιδευμένος λογοθεραπευτής μπορεί να δώσει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση για να προσδιορίσει εάν το πρόβλημα βασίζεται στη γλώσσα. Εάν είναι, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Εάν δεν είναι, τότε ένας θεραπευτής μπορεί να συντονιστεί με τον γιατρό για πρόσθετες εξετάσεις.

Στρες

Όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει ένα σενάριο πτήσης ή μάχης, χημικές ουσίες απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος που δημιουργούν μια αυξημένη αίσθηση συνειδητοποίησης. Αυτή η απόκριση επιτρέπει σε ένα άτομο να υπερ-εστιάζει σε αυτό που χρειάζεται. Για παράδειγμα, εάν ένα θύμα εγκεφαλικού χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, αλλά δυσκολεύεται να φτάσει μόνο του, αυτό θα του προκαλέσει άγχος. Στη συνέχεια θα υπερ-εστιάσουν σε αυτό που πρέπει να γίνει για να τους φτάσουν εκεί και δεν θα δώσουν προσοχή στα συναισθήματα του φροντιστή τους. Μπορεί να σπάσουν ή να είναι αγενείς επειδή δυσκολεύονται να σχηματίσουν μεγαλύτερες λέξεις, ειδικά υπό πίεση. Η κατανόηση των λόγων πίσω από την αγένειά τους μπορεί να βοηθήσει τους φροντιστές να παραμείνουν ήρεμοι και να μην παίρνουν την κατάσταση προσωπικά.

Μπορείς να βοηθήσεις

Η επίσκεψη σε έναν λογοθεραπευτή μία φορά την εβδομάδα δεν πρόκειται να κάνει πολλά για να βελτιώσει την ομιλία ενός ατόμου εάν δεν κάνει τις προβλεπόμενες ασκήσεις στο σπίτι. Μπορείτε να βοηθήσετε υπενθυμίζοντας στον ασθενή να κάνει τις ασκήσεις του όσο το δυνατόν περισσότερες φορές, αλλά τουλάχιστον όσο συνιστά ο θεραπευτής. Μην τελειώνετε τις λέξεις ή τις προτάσεις τους για αυτούς. Αυτό μπορεί συχνά να κάνει τον ασθενή να αισθάνεται βιαστικός και/ή προσβεβλημένος. Ο σεβασμός της ανάγκης τους για επιπλέον χρόνο επικοινωνίας θα τους δώσει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν να προσπαθούν.

Με την υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων και των φροντιστών, ένας ασθενής μπορεί να προχωρήσει γρήγορα. Ένα τελευταίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε είναι να γιορτάσετε τα επιτεύγματά τους. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ να μπορείς να παράγεις συγκεκριμένους ήχους όταν ένα άτομο το κάνει εδώ και χρόνια, αλλά όποτε βελτιώνονται, θα πρέπει να υπάρχει μια στιγμή γιορτής.

Θα πρέπει επίσης να είστε σε επιφυλακή για πιθανά προβλήματα στην ομιλία τους και να τα συζητήσετε με τον θεραπευτή όπως η Blue Mountain Home Health Care Inc. ( [http://www.bmhhc.com/services.html] ). Επειδή αλληλεπιδράτε με τον ασθενή σε καθημερινή βάση σε πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις, θα μπορείτε να παρακολουθείτε αλλαγές στα γλωσσικά μοτίβα του που μπορεί να περάσουν απαρατήρητες σε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού. Λογοθεραπεία στο Πότσβιλ