Τι κάνει ένας εργολάβος διακοσμητικού σκυροδέματος;

Ψάχνετε να εμπλουτίσετε το απλό, θαμπό σκυρόδεμα; Να είστε δημιουργικοί με το δάπεδό σας και να διαφέρετε από τους φίλους σας και εγκαταστήστε μια διακοσμητική εφαρμογή σκυροδέματος. Οι εργολάβοι διακοσμητικού σκυροδέματος ειδικεύονται σε μια σειρά από διαφορετικές εφαρμογές / στυλ που ομορφαίνουν την εμφάνιση του σκυροδέματος.

Το διακοσμητικό σκυρόδεμα είναι μια διαδικασία που ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ενσωματώνει διαφορετικές εφαρμογές για τη μετατροπή του χυμένου σκυροδέματος σε μια πιο ελκυστική και ζωντανή εμφάνιση.

Μερικά διαφορετικά στυλ διακοσμητικού σκυροδέματος περιλαμβάνουν:

Σταμπωτό σκυρόδεμα – Διαδικασία κατά την οποία όταν χύνεται σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα αφήνεται να σταθεροποιηθεί σε ένα σημείο έως ότου γίνει αρκετά άκαμπτο ώστε να αποτυπωθεί ένα σχέδιο και να αφήσει μια εντύπωση στο σκυρόδεμα. Τα αποτυπώματα μπορούν να κάνουν την επιφάνεια να μοιάζει με σχιστόλιθο, πέτρα, ξύλο, τούβλο, πλακόστρωτο κ.λπ. Το σκυρόδεμα μπορεί επίσης να χρωματιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ιδιοκτήτη.
Σκυρόδεμα με όξινη χρώση – Εάν έχετε μια λειτουργική πλάκα τσιμέντου και θέλετε να τη χρωματίσετε, η χρώση με οξύ είναι μια υπέροχη επιλογή. Ο λεκές χαράσσεται στο πάτωμα και αντιδρά με τον ασβέστη στο σκυρόδεμα για να το λερώσει σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα θέλει ο ιδιοκτήτης. Μετατρέπει το σκυρόδεμα σε μαρμαρωμένη όψη. Πολύ ελκυστικό και μπορεί να σφραγιστεί με ουρεθάνη, εποξειδικό ή ακρυλικό.
Εποξειδικές επιστρώσεις – Οι εποξειδικές επικαλύψεις είναι πολύ δημοφιλείς σε γκαράζ, βοηθητικούς χώρους, μπάνια, κουζίνες και υπόγεια σε οικιστικά έργα. Τα εποξειδικά δάπεδα μπορούν να χρωματιστούν συμπαγή ή πολλαπλά χρώματα. Είναι πολύ δυνατά, ανθεκτικά στους λεκέδες και καθαρίζονται εύκολα. Μια πολύ δημοφιλής επιλογή πρόσφατα είναι οι ανακλαστικοί ενισχυτές που αναμιγνύονται με μια εποξειδική ρητίνη. Δίνει τρισδιάστατη όψη στο πάτωμα και είναι πολύ δυνατό. Αυτή η εφαρμογή έχει γίνει πολύ δημοφιλής μετά τις πλημμύρες στο Νάσβιλ του Μαΐου 2010.
Επικαλύψεις από σκυρόδεμα – Εάν η πλάκα σας εξακολουθεί να είναι λειτουργική, αλλά έχει πολλά καλλυντικά ελαττώματα (ρωγμές, ροκανίδια, κ.λπ.), μπορεί να είναι καλή υποψήφια για επικαλύψεις σκυροδέματος. Οι επικαλύψεις είναι ένα μείγμα πολυμερών και τσιμέντου που συνδέονται μεταξύ τους και μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά στο σκυρόδεμα και να διαμορφωθούν κατάλληλα. Αυτή η εφαρμογή είναι δημοφιλής κατά μήκος των καταστρωμάτων της πισίνας ή άλλων υψηλών ορατών περιοχών.
Λείανση / Στίλβωση σκυροδέματος – Η λείανση σκυροδέματος παίρνει πλάκες διαμαντιού και τρίβει ένα λεπτό στρώμα σκυροδέματος. Αυτό γίνεται για να κάνει η επιφάνεια να φαίνεται ξανά νέα και επίσης πριν από την εφαρμογή όξινου λεκέ, εποξειδικής ουσίας, ουρεθάνης, επικαλύψεων κ.λπ. πολύ λεία επιφάνεια. Το γυάλισμα του σκυροδέματος είναι πολύ χρονοβόρο, αλλά τα αποτελέσματα είναι όμορφα.
Όταν μιλάτε με έναν εργολάβο διακοσμητικού σκυροδέματος, βεβαιωθείτε ότι εξηγεί όλες τις επιλογές για το έργο ανακαίνισης σας. Ρωτήστε τον ανάδοχο ποια είναι η καλύτερη γνώμη για τις επιλογές σας. Πολλοί εργολάβοι διακοσμητικού σκυροδέματος έχουν δει και ολοκληρώσει πολλά έργα, επομένως θα ξέρουν τι είναι προς το συμφέρον σας.