Μη λεκτική λογοθεραπεία παιδιών

Τα παιδιά με αυτισμό μπορεί να δυσκολεύονται κοινωνικά να επικοινωνήσουν, αλλά μπορεί επίσης να δυσκολεύονται με τη συμπεριφορά τους. Η ενίσχυση όλων των πτυχών της επικοινωνίας είναι ο στόχος της λογοθεραπείας. Οι συνεδρίες για λογοθεραπεια περιστερι θα διαφέρουν πολύ ανάλογα με το παιδί.

Πολυάριθμες ακαδημαϊκές μελέτες δείχνουν ότι η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αυτισμό να επικοινωνήσουν καλύτερα, επομένως πολλά κέντρα αυτισμού παρέχουν πλέον λογοθεραπεία. Για παράδειγμα, το Marian Hope Center στο Μιζούρι παρέχει μια ποικιλία θεραπειών με έμφαση στις μοναδικές ανάγκες κάθε παιδιού.

Η εγκατάσταση, η οποία λειτουργεί από το 2007, παρέχει παιδότοπους, τάξεις παιχνιδιού και μαθήματα πριν από το νηπιαγωγείο. Οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής εργάζονται με αυτιστικά παιδιά για να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ενσωματωθούν ή/και να ενσωματωθούν στην κοινότητα. Δίνεται έμφαση στην ολοκληρωμένη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν λογοθεραπεία και διατροφοθεραπεία.

Μη λεκτικά μεγαλύτερα παιδιά

Για μεγαλύτερα μη λεκτικά παιδιά, η λογοθεραπεία έχει επίσης βρεθεί ότι είναι χρήσιμη. Μερικοί ειδικοί πίστευαν ότι αν τα παιδιά δεν μιλούσαν μέχρι τα πέντε τους χρόνια, δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν. Μερικοί νέοι ήταν σε θέση να πουν τις πρώτες τους λέξεις μεταξύ 5 και 13 ετών, σύμφωνα με μια μελέτη δεδομένων σε μεγαλύτερα παιδιά που έλαβαν λογοθεραπεία. Δεν υπήρχαν αναφορές για κάποιον που άρχισε να μιλά μετά την ηλικία των 13 ετών στη βιβλιογραφία του λόγου.

Ωστόσο, ήταν ακόμα ασυνήθιστο για τα παιδιά να αρχίζουν να μιλούν, ακόμη και μεταξύ εκείνων ηλικίας 5 έως 13 ετών. Για παράδειγμα, 11 από τα 183 μη λεκτικά παιδιά σε δύο μελέτες που χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά γλώσσα μεταξύ 5 και 13 ετών ήταν μη λεκτικά. Μερικά παιδιά βρήκαν ότι η λογοθεραπεία ήταν ευεργετική και ήταν αποτελεσματική όταν άλλες μορφές θεραπείας είχαν αποτύχει. Άλλες ευεργετικές παρεμβάσεις περιελάμβαναν τη χρήση της νοηματικής γλώσσας, τα προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης, τις τεχνικές συμπεριφορικής θεραπείας (ABA) (ενίσχυση, διαμόρφωση και εξασθένιση) και μάθηση με τη βοήθεια υπολογιστή.

Παρέχεται λογοθεραπεία

Ο νόμος για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία (IDEA) του 2004 στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνει τον αυτισμό ως αναπηρία. Η κυβέρνηση συχνά πληρώνει για αυτή τη θεραπεία βάσει αυτού του νόμου. Δυστυχώς, υπάρχουν περιστασιακά σημαντικές καθυστερήσεις προτού η κυβέρνηση μπορέσει να παράσχει τη θεραπεία που χρειάζεται ένα παιδί. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε τι συνέβη στα 14.623 παιδιά κάτω των τριών ετών που ζούσαν στη Νέα Υόρκη το 2004 και είχαν αναπτυξιακά ελλείμματα που χρειάζονται θεραπεία θεραπείας.

Τα παιδιά στη Νέα Υόρκη που έχουν αναπτυξιακές καθυστερήσεις λαμβάνουν ένα Εξατομικευμένο Σχέδιο Οικογενειακής Υπηρεσίας (IFSP) για να περιγράψουν τη φροντίδα που χρειάζονται. Εντός 21 ημερών από τη λήψη του IFSP, το παιδί θα πρέπει ιδανικά να αρχίσει να λαμβάνει θεραπευτικές υπηρεσίες. Μερικά παιδιά έπρεπε να περιμένουν περισσότερες από 21 ημέρες πριν λάβουν θεραπεία, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Για διάφορες υπηρεσίες θεραπείας, ένα μεταβλητό ποσοστό παιδιών έπρεπε να περιμένει. Η φυσική θεραπεία είχε το χαμηλότερο ποσοστό (4%), ενώ η λογοθεραπεια περιστερι το υψηλότερο ποσοστό (13%). Σε αυτή τη μελέτη, οι καθυστερήσεις παροχής υπηρεσιών ήταν πιο συχνές μεταξύ των κατοίκων σε γειτονιές με χαμηλό εισόδημα ή ισπανόφωνες γειτονιές παρά μεταξύ άλλων περιοχών.