Μια γρήγορη επισκόπηση των ειδών ζωντανής μουσικής Austin

Η ζωντανή μουσική σκηνή του Ώστιν (και με το Όστιν εννοούμε το Ώστιν του Τέξας) είναι μια σκηνή που γενικά θεωρείται φάρος για άλλες πόλεις με βαριές μουσικές που προσπαθούν να δημιουργήσουν βιομηχανίες γύρω από ανθρώπους που δίνουν συναυλίες και όσους βγαίνουν σε συναυλίες. Μετά, το Austin έχει σημειωθεί ως “η πρωτεύουσα της ζωντανής μουσικής του κόσμου” και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Η πόλη είναι μια ενσάρκωση του ουτοπικού πνεύματος στο οποίο οι μουσικοί συρρέουν εδώ και δεκαετίες. Συνδυάστε το με έναν πληθυσμό που ακούει πάντα το επόμενο μεγάλο αστέρι, και έχετε τα φόντα μιας εύφλεκτης μουσικής σκηνής που είναι έτοιμη να σβήσει σχεδόν κάθε βράδυ.

Ωστόσο, η αναζήτηση του αριθμού των σόλο πράξεων και των συγκροτημάτων που κινούνται στους διαδρόμους της πρωτεύουσας του Τέξας μπορεί να είναι λίγο συντριπτική ακόμα και για τον γκριζαρισμένο «ισόβιο» που αισθάνεται ότι έχει καταλάβει ποια είδη μουσικής υπάρχουν στο Όστιν.

Για αρχή, πρέπει να λάβετε υπόψη τη γεωγραφική θέση του Ώστιν. Φωλιασμένο κατά μήκος μιας σειράς μεγάλων διακρατικών περιοχών που οδηγούν στην πόλη (δηλαδή, I-35, I-45, I-10), δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα υπήρχε ένας πραγματικός συνδυασμός μουσικής. Πιθανώς το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στο Ώστιν είναι η ροκ μουσική. Η εικόνα του νεαρού, μοντέρνου παιδιού με κιθάρα που περπατά στους δρόμους και θέλει να κάνει κάποιο σοβαρό θόρυβο είναι σχεδόν τόσο ροκ εν ρολ όσο γίνεται, και ο Όστιν το έχει στα μπαστούνια (μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε “εκθέσεις απογραφής μουσικής” για την πόλη που σου λένε τόσα).

Ακόμη και με το ροκ πλεονέκτημα στο παιχνίδι, ο Όστιν τα καταφέρνει επίσης καλά με την παρουσία της λαϊκής μουσικής και του “Americana” που χρησιμοποιεί έναν πιο παραδοσιακό (παλαιό σχολείο;) ήχο και ακουστικά όργανα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της ικανότητας να μεταφέρετε ένα ακουστικό όργανο και λόγω της κατασκευής του οργάνου, μπορείτε να παίξετε χωρίς τη βοήθεια ενίσχυσης ή ζωντανή μουσική ηλεκτρικής ενέργειας. Το είδος προσφέρει επίσης μια γενικά πιο οικεία εμπειρία μεταξύ του μουσικού και του κοινού, επιτρέποντας στο μήνυμα του τραγουδιού να ηχήσει λίγο πιο βαθιά.

Ωστόσο, μια προειδοποίηση για το λαϊκό είδος είναι ότι τείνει να συγκεντρώνει μια σειρά από στυλ μουσικής που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ως δικό τους είδος, όπως η ετικέτα της μεξικάνικης μουσικής. Το Τέξας είναι μια πολιτεία που είναι γεμάτη ιστορία με τον γείτονά του στο νότο, και όπως με την έλευση της Tex-Mex κουζίνας, η μεξικάνικη μουσική είναι ένθερμη στην περιοχή, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό από άλλα είδη.

Υπάρχει επίσης κάποια υποβιβασμός των μουσικών στυλ όπως το R&B, η τζαζ, η μπλουζ και η χιπ-χοπ στους κατοίκους των κελαριών όσον αφορά τη δημοτικότητά τους στο Ώστιν. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται, εν μέρει, σε δημογραφικές αλλαγές στον πληθυσμό της πόλης, καθώς και σε γενικές αλλαγές στη μετακίνηση πληθυσμών εντός και εκτός της μητροπολιτικής περιοχής του Όστιν.

Το Ώστιν, το Τέξας και η ζωντανή μουσική σκηνή του Ώστιν, ανεξάρτητα από το είδος της, είναι ένας θεσμός στον κόσμο της μουσικής. Μουσικοί συρρέουν στην περιοχή για να πάρουν μια γεύση από το κοινό που πραγματικά θέλει να ακούσει ζωντανή μουσική και κόβουν τα δόντια τους δουλεύοντας στις δημοφιλείς οδούς συναυλιών ελπίζοντας να το κάνουν μεγάλο. Εάν σκέφτεστε να επισκεφτείτε την “καρδιά του Τέξας”, τώρα είναι μια καλή στιγμή όπως κάθε άλλη.